Dacă eşti o proaspătă mămică şi aştepţi cu nerăbdare să imortalizezi primele momente din viaţa copilului tău, cu siguranţă ai o serie de întrebări dar şi de temeri în legătură cu fotografia de nou-născut. Eu am adunat câteva dintre cele mai frecvente întrebări ale părinţilor pentru a-ţi preîntâmpina grijile, a-ţi oferi răspunsurile de care ai nevoie şi a te ajuta să iei decizia potrivită pentru copilul tău.

  1. Prezintă fotografia de nou-născut un risc pentru cel mic?

Cu siguranţă nu! În spatele fotografiei de nou-născut se află mult studiu și multă muncă. Am o vastă experiență în lucrul cu nou-născuții și mi-am dedicat timpul pentru a mă perfecționa constant. De asemenea, studio-ul meu este dotat cu tot ce avem nevoie pentru a-l pregăti pe cel mic pentru fotografie –un spaţiu special unde il schimbăm, înfăşăm şi îmbrăcăm în hainele alese pentru sedinţa foto, precum si un cadru prietenos, luminos si cald. Mai mult, iţi pun la dispoziţie diverse set-up-uri şi o gama variată de elemente de recuzită. Grija faţă de copilul tău şi siguranţa lui sunt priorităţile mele principale. Fotografia stilizată de nou născut este o ramură nouă a fotografiei, de aceea îți recomand să lucrezi doar cu fotografi specializați pe această nișă.

  1. 2. De ce este important să realizăm ședința de nou-născut în primele 10 zile de viață?

Pe parcursul primelor zile de viață, nou-născutul menține poziția fetală și are un somn foarte profund. Aceasta este perioada ideală pentru ședința foto, întrucât putem să-l atingem fără să-l trezim. De asemenea, posing-ul și recuzita vor fi foarte variate. Dupa primele 10 zile, nou-nascutii devin mult mai activi, se obisnuiesc cu stimulii externi si exista posibilitatea sa apara colicii, iar sesiunea poate deveni foarte grea sau imposibil de realizat.

  1. Ce trebuie sa aducem pentru sedinta?

Doar mâncarea pentru bebe-în cazul în care acesta este alăptat cu formulă, pamperși și o suzetă. Pentru cadrele cu părinți, recomand haine de culoare uni, care să nu distragă atenția de la bebe.

  1. Cum pregătim nou-născutul pentru sesiunea foto?

Ideal ar fi ca masa nou-născutului să coincidă cu ora venirii la studio – să ajungeți la studio, să-l dezbrăcăm și abia apoi să fie alăptat. Astfel, el va adormi și voi putea începe să lucrez. În cazul bebelușilor alăptați exclusiv la sân, recomandarea mea pentru mame este să evite alimentele picante și o serie de alte alimente ca: ananas , grapefruit, lămâi, căpșuni, roșii, ciocolată, arahide, pizza, spaghete, afine, cafea, sparangel, varză sau conopidă cu 48 ore înainte de sesiune pentru ca bebelușii să nu aibă gaze sau colici.

  1. Când programez sesiunea?

Scopul meu este să ofer clienților ședințe și produse de înaltă calitate, care să nu fie realizate în grabă – din acest motiv, realizez un număr limitat de ședințe pe lună. De aceea, este foarte important să programați ședința încă din timpul sarcinii. Vom programa sesiunea în funcție de data probabilă a nașterii pentru a vă rezerva locul. Având în vedere faptul că bebelușul poate apărea mai devreme sau mai târziu, ideal ar fi să mă și contactați imediat după naștere pentru a face modificările necesare.

  1. Cum putem intra în legătură cu dvs. pentru programarea unei ședințe?

Vizitați pagina mea de contact și găsiți acolo toate datele pentru a intra în legătură cu mine.

  1. Care este preţul unei sedinţe foto pentru nou-născut?

Lista completă cu preţurile aferente serviciilor mele este disponibilă aici.

  1. Oferiți și alte servicii?

Da, fotografierea nou-născuților este doar unul dintre serviciile pe care le ofer la studio. Ofer și fotografii de maternitate si fotografii pentru bebelusi (7-9 luni). Lista mea completă de servicii și prețuri poate fi consultată aici.

  1. Cât durează o ședință foto pentru nou-născut?

În medie, cam 2-3 ore. Timpul variaza in functie de pachetul ales.

  1. Unde și când se realizează ședința?

Toate ședințele de nou-născut se realizează în studioul meu foto, localizat în zona de nord a Bucureștiului. Studio-ul este un spațiu intim și relaxant, unde te vei simți ca acasă, dotat cu toate lucrurile necesare pentru a realiza cadrele văzute în portofoliul meu. Având în vedere faptul că lucrez numai cu lumina naturală, toate sesiunile se realizează în prima parte a zilei. Programările se pot face doar în timpul săptămânii, deoarece am ales ca weekendurile să le petrec alături de familia mea.