Întotdeauna mi-am dorit ca lucrurile pe care le fac să fie perfecte. Dar, am fost și conștientă că perfecțiunea se poate obține doar după multă muncă. Chiar dacă avem o profesie de mult timp și simțim că stăpânim bine acel domeniu, cred că cel mai important este să nu ne plafonăm și să căutăm tot timpul să fim mai buni, să fim la curent cu noile tendințe, să oferim clienților ce e mai bun pentru ei. Iar pentru acest lucru, trebuie să investim constant în noi.

Sfârșitul lunii ianuarie m-a găsit la Madrid, împreună cu 200 de fotografi din toată lumea. Conferința Internațională de Fotografie de Nou-născuți Fdf Infantil a fost mai mult decât un prilej de a afla informații și tendințe noi. După ce am cunoscut atâtea figuri importante din domeniul fotografiei de nou-născuți, nu puteam să plec din Spania fără niște bagaje, mai mari ca mine, pline de obiective.

Singura cale spre perfecționare este să înveți de la cei mai buni

Fotografia de nou-născut este o artă, dar este și o competență pe care trebuie s-o îmbunătățești continuu, iar nimic nu mă bucură mai mult decât aprecierile pe care le primesc pentru o muncă în care pun atât de mult suflet. M-a bucurat foarte mult că portofoliul meu a fost apreciat de o fotografă pe care o admir și care mă inspiră – Kristen Mackey, fotografă renumită în America.

Kristen Mackey

Am avut ocazia să învăț de la ea cum să-mi perfecționez tehnica și modul de lucru, astfel în cât micuții pe care îi fotografiez să fie în completă siguranță, iar rezultatul final să-i bucure pe părinții săi.

Discursul lui Michael Stief m-a impresionat foarte mult. Michael este fotograf de nou-născuți și maternitate în Germania, iar în prezentarea sa a vorbit despre arta fotografiei de maternitate moderne, orientată către fashion și fotografia fine art. El mi-a oferit o viziune nouă asupra felului în care burticile pot fi fotografiate artistic și abia aștept s-o pun în practică!

Michael Stief

Kathleen Vergara (Australia) și Debora Bretones (Spania), două artiste specializate în fotografia de nou-născuți care folosesc foarte multă culoare în compoziția fotografiilor, ne-au vorbit despre compoziția imaginii, unghiuri și lumini. Deja îmi fugeau gândurile cum să mă folosesc de toate sfaturile lor în fotografiile micuțelor mele modele!

Tiffany Bender, fotograf de copii și familie în America, a avut o prezentare remarcabilă despre felul în care putem transmite povestea clienților noștri în fotografiile pe care le creăm pentru ei. Conceptul pe care se bazează munca ei este storytelling, astfel că am plecat de la prezentarea sa cu idei pe care le voi implementa pentru clienții mei.

Conferința Fdf Infantil nu ar fi fost completă dacă nu ar fi existat și prezentări mai… tehnice. Astfel, pe lângă îmbunătățirea tehnicii de fotografiere, am avut ocazia să învăț marketing pentru fotografia de nou-născut, tehnici de organizare și marketing și editare în Photoshop. M-am înarmat cu sfaturi și recomandări pe care abia aștept să le transmit și cursanților mei.

Zilele pline de provocări de la Fdf Infantil au fost ca niște reglaje fine ale ISO-ului meu – am putut să văd mai clar și mai în profunzime domeniul fotografiei, cu toate detaliile sale. Fotografia de nou-născut este plină de provocări, dar asta este ceea ce o face magică. Oamenii pe care i-am întâlnit au muncit mult să ajungă unde sunt, iar acest lucru m-a motivat să continui să dau mereu mai mult, ca fiecare imagine pe care o realizez să fie mai bună decât cea de dinaintea ei.

Te invit să vezi cum ne perfecționăm arta și cum surprindem povești în fotografii.