DESPRE MINE

Numele meu este Daniela și sunt fericită că te afli aici. Profund îndrăgostită de arta fotografică, mi-am dedicat o mare parte timp pentru a mă specializa și perfecționa. Cu toate acestea, susțin cu tarie că secretul din spatele imaginilor perfecte este să iubești ceea ce fotografiezi.

În prezent, sunt mamă, fotograf de nou-născuți și mentor pentru cei care doresc să urmeze calea fotografiei și au nevoie de îndrumare. Fiecare experiență îmi aduce bucurie,mă inspiră și îmi aduce în cale oameni deosebiți.

Fotografia ca artă

Ca fotograf de nou-născuți, sunt norocoasă că pot ajuta părinții să capteze primele momente din viața copilului lor și să le păstreze peste ani.

M-am regăsit în această ramură a fotografiei în momentul în care am devenit mamă. Fascinată de frumusețea și gingășia micuțului meu, mi-am dat seama cât de mult mi-ar plăcea să păstrez amintirea primelor grimase, gesturi și trăsături peste ani. Singurul mod în care aș fi putut capta magia unui nou început era fotografia. De atunci, imortalizez momente unice și le ofer părinților fotografii pline de emoție, care să le aducă bucurie pe viitor.

Pentru mine fotografia de nou-născut este o artă. De aceea am ales fotografia stilizată de studio. Stilul meu este unul simplu, dar nicidecum simplist. Iubesc portretele simple și curate, culorile neutre și pastel, în care copilul rămâne subiectul principal. Consider că recuzita trebuie doar să evidențieze copilul, nu să îl copleșească. Uneori mai puțin este mai mult!

Perfecționare prin mentoring

Încă de la începutul carierei mi-am dorit să aduc fotografia de nou-născut la un nivel înalt. De aceea, am participat la numeroase cursuri de specializare și conferințe internaționale de fotografie pentru a mă perfecționa.

Mai multe dintre imaginile mele au fost premiate în cadrul concursului Afsn Award iar anul acesta 3 dintre ele au câștigat locurile 1,2 și 3, acest lucru fiind o premieră în cadrul concursului.

Faptul că am reușit să fac vizibilă fotografia de nou-născut din România la nivel internațional și că am primit aprecierile fotografilor renumiți, mi-au dau încrederea că sunt pregătită să fiu mai mult decât un fotograf de nou-născuți.

De câțiva ani am devenit mentor pentru alți fotografi și susțin cursuri de fotografie în România, Spania, Germania și Austria.

Ca mentor, doresc să le împărtășesc participanților o parte din cunoștințele mele teoretice și practice, să îi provoc să atingă perfecțiunea, dar și să le inspir dorința de învățare continuă, căci educația este foarte importantă în domeniul fotografiei.

Primul meu ghid de fotografie newborn

Pentru că îmi doresc să transmit cunoștințele mele cât mai departe, am pus bazele unui ghid ce schițează cele mai importante principii ale fotografiei de nou-născut. Este un proiect foarte important pentru mine, fiind primul ghid pe această nișă din România.

Pe lângă informațiile valoroase pe care le conține, scopul ghidului “Inițiere în fotografia de nou-născut” este să te inspire, să îți ofere imboldul de care ai nevoie pentru a continua în această direcție, dar mai ales să te învețe cum să nu repeți greșelile pe care le-am făcut la începutul carierei mele.