De la pasiune la profesie – Drumul unui fotograf newborn

Fotografia de nou-născut este un un domeniu artistic nobil, care îți oferă posibilitatea de exprimare și afirmare creativă, satisfacție și împlinire profesională. Din experiența mea, pot spune că pasiunea este cea care alimentează munca fotografului. Însă, pe lângă scânteia care se aprinde în suflet și întreține pasiunea, este nevoie de tehnică, educație și dedicare.

Talentul nu este suficient pentru a triumfa. Din acest motiv, este important să cunoști fiecare aspect al fotografiei de nou-născut înainte să-ți dorești o carieră. Fotografia, ca orice altă profesie, este un drum lung, cu suișuri și coborâșuri, dar care promite întotdeauna un final fericit celor care se implică cu adevărat.

fotograf de newborn

6 sfaturi pentru viitorii fotografi newborn

#Investește în tine

Fotografia de nou-născut nu înseamnă doar recuzită, accesorii și aparatură. Pentru început, este mai important să investești în tine și mai puțin în lucrurile materiale care te-ar putea ajuta să obții fotografii calitative. Cu cât înveți mai mult, cu atât ești mai sigur pe ceea ce știi și îți dorești să faci.

#Fii una cu aparatul foto

Orice fotograf  începător trebuie să știe că are nevoie de un aparat foto îndeajuns de calitativ pentru a surprinde imagini profesionale, dar nu exagerat de scump. Investește într-un aparat foto pe care să-l poți utiliza cu lejeritate și treci la următorul nivel abia când te simți pregătit.

În schimb, te încurajez să optezi pentru un obiectiv foarte bun și câteva lentile, întrucât acestea îți oferă versatilitate în compoziția fotografică.

#Siguranța nou-născuților este prioritară

Deoarece sunt atât de mici și fragili, bebelușii au nevoie de un mediu sigur și confortabil. Astfel, pe lângă educație și pregătire permanentă, trebuie să ai în vedere realizarea propriului studio foto, care ofere toate condițiile unei ședințe foto plăcute pentru toată lumea – fotograf, părinți și model.

În cazul în care decizi să organizei ședințe foto acasă la client, va trebui să te gândești la un plan care să le îmbine pe toate: compoziția estetică, siguranța nou-născuților și confortul părinților. Chiar dacă pare dificil la început, experiența îți va oferi inspirația de care ai nevoie la momentul potrivit.

#Găsește-ți un mentor

Pe lângă workshop-uri, cursuri și ghiduri de fotografie, vei avea nevoie de un mentor. Dacă ești suficient de norocos acesta îți va fi alături nu doar în calitate de fotograf, ci și ca om. Astfel, vei găsi în mentorul tău acea sursă de inspirație care lipsea pentru ca munca ta să fie completă.

#Creează-ți propriul stil

Toți cei din această breaslă fotografiază bebeluși, copii și graviduțe, dar fiecare o face în felul său. Fiecare imagine este unică, la fel cum fiecare om este diferit. Găsește în fotografia de nou-născut elementele care te reprezintă și valorifică-le în ședințele foto. Stilul este cea mai elegantă carte de vizită a unui fotograf, este ceea ce te pune în valoare și te diferențiază de cei care împărtășesc dragostea pentru fotografia de newborn.

#Bucură-te de ceea ce faci

Nimic nu este mai frumos decât satifacția unei cariere care să te împlinească pe deplin. Dacă pui suflet și dragoste, fotografia de nou-născut îți poate aduce multă bucurie. Trebuie doar să privești în jurul tău, căci lumea nou-născuților este magică.

Dacă te regăsești în aceste mici sfaturi, înseamnă că fotografia de newborn este ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Însă, pentru că drumul este lung, îți doresc să fii puternic și să lași iubirea pentru arta fotografică să te ghideze în tot ceea ce vei face pe viitor.

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×