Fotografia de nou-născuți în vreme de izolare – Cum să menținem pasiunea vie

În această perioadă plină de teamă, deznădejde și neputință, eu am ales să privesc spre viitor cu speranță. Pe lângă fotografia de nou-născuți, sunt atâtea lucruri de care ne putem bucura în aceste zile de izolare: familia, odihna, venirea primăverii, dar mai ales liniștea profundă care s-a așternut peste lumea noastră. 

În plus, arta nu moare niciodată, ba dimpotrivă. Arta renaște cu fiecare obstacol pe care timpul ni-l aduce în cale. De aceea, am încredere că fotografia de nou-născut va triumfa și de această dată, prin noi, cei care îi dăm viață cu pasiunea și perseverența noastră. Trebuie doar să fim puternici, uniți și mai solidari ca niciodată.

Nu trece nicio clipă în care să nu îmi fie dor de bebeluși, însă dorul nu mă împiedică să merg mai departe. Și pentru că tuturor ne lipsește fotografia de nou-născuți, m-am gândit la câteva idei pentru această perioadă dificilă. 

Iată cum poți menține pasiunea vie în perioada de izolare:

1. Retrăiește cele mai speciale momente din cariera ta. 

Îți amintești care a fost primul bebeluș pe care l-ai fotografiat? Sau prima ședință foto de maternitate? Caută fotografiile uitate într-un album sau folder și retrăiește momentele de neuitat din călătoria ta de până acum. Amintirea începutului tău ca fotograf te va emoționa cu siguranță.

2. Fotografiază-i pe cei dragi. 

Creează amintiri cu familia și prețuiește fiecare moment petrecut alături de cei dragi. Surprinde-i în cele mai neașteptate ipostaze și fă-i să zâmbească cât mai des. Timpul petrecut în casă va trece mai ușor cu aparatul foto în mână.

3. Regăsește-ți inspirația.

Explorează comunitatea de fotografi newborn din mediul digital și găsește fotografii care te inspiră și pe care îi admiri. Caută conferințe, prezentări, articole și profită de această perioadă pentru a învăța de la cei mai buni. 

fotograf nou-născut

4. Investește timp în educație.

Acum este cel mai potrivit moment să mai pui o cărămidă la fundația carierei tale. Așadar, înscrie-te la un curs online de fotografie newborn, citește cărți de specialitate sau ghiduri care să te ajute în ceea ce faci. Joacă-te cu lumina naturală și cea de studio, exersează poziționarea bebelușilor și perfecționează-ți tehnica. 

5. Ai grijă de pasiunile tale.

Pe lângă fotografie, cu siguranță mai ai și alte pasiuni. Citește, pictează, cântă, meditează, ascultă muzică și stai cât mai mult în natură. Să faci ce îți place este cea mai pură formă de fericire.  

6. Fă-ți planuri și visează. 

Lucrează la website, actualizează-ți portofoliul și construiește-ți o identitate  prin care să te diferențiezi de restul fotografilor. Cu determinare și puțină voință, orice schimbare este posibilă.

fotografie bebeluși

7. Răspândește bucurie.

Continuă să postezi fotografii cu bebelusi și oferă bucurie celor care te urmăresc. Imaginea gingașă a unui nou-născut poate înveseli ziua oricui.

8. Dăruiește și vei fi fericit. 

În cele din urmă, te îndemn să dăruiești. Orice, dar să fie din suflet. Doar prin compasiune și bunătate vom reuși să trecem cu bine peste această încercare.

În acest sens, eu am decis să susțin două sesiuni de mentoring online gratuit și să aduc fericire așa cum știu eu cel mai bine – prin fotografie. 

Tu cum faci lumea mai frumoasă?

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×