5 surse de inspirație în fotografia newborn – Cum să-ți recapeți creativitatea

Se spune că arta se află în sufletul fiecăruia dintre noi. De fapt, tot ceea ce este frumos și nobil izvorăște din adâncul sufletului. Toate împlinirile, bucuriile, emoțiile și toată puterea creatoare se află în interiorul nostru. De aceea, dacă simți că te-ai blocat și îți găsești cu greu inspirație în fotografia newborn, privește spre tine. Acordă-ți timp, zâmbește, iubește și hrănește-ți sufletul cu tot ceea ce te face fericit. Inspirația apare acolo unde te aștepți mai puțin.

Ce mai poți face pentru a-ți recăpăta creativitatea? Citește, ascultă muzică, relaxează-te, documentează-te și continuă să experimentezi în stilul care te reprezintă. Arta fotografică cere timp și răbdare.

5 surse de inspirație în fotografia newborn

‚‚Inspirația există, dar trebuie să te găsească lucrând.’’  – Pablo Picasso –

Chiar dacă arta poate părea un proces de creație alimentat de o scânteie divină, adevărul este că în spatele marilor artiști se află foarte multă muncă și dedicare. Prin urmare, cel mai bun mod de a sparge un blocaj creativ este să lucrezi pur și simplu. Bebelușii te vor inspira cu siguranță, iar fotografiile își vor recăpăta acea sclipire pe care o credeai pierdută.

inspirație fotografie newborn

‚‚Cel mai rău dușman al creativității este de îndoiala de sine . ” – Sylvia Plath –

Atunci când îți lipsește energia creativă, este ușor să te lași cuprins de îndoieli. În aceste momente de neîncredere, amintește-ți cât de prețioasă și apreciată este munca ta. Un moment fără inspirație nu înseamnă că aceasta nu se va mai întoarce niciodată la tine. Ai încredere în universul pe care l-ai clădit până acum. Niciun imperiu nu s-a destrămat peste noapte.

‚‚Creativitatea înseamnă să îți permiți să faci greșeli. Arta înseamnă să știi pe care să le păstrezi. ”  – Scott Adams –

Munca unui artist nu se termină niciodată. Mereu există loc de mai bine, mereu există creații imperfecte. Dar tocmai micile imperfecțiuni te vor determina să îți atingi adevăratul potențial. Așadar, trăiește fiecare etapă din călătoria ta și transformă blocajul artistic într-un bun prilej de a crește profesional.

inspirație fotogafie nou-născut

‚‚Rutina este cel mai cumplit duşman al artei. ” – Margarete Wallmann –

Rutina poate ucide creativitatea, astfel că trebuie să ieși din zona de confort cât mai des. Delectează-te cu filme vechi, muzică, tablouri, cărți, fotografii, poezie, conversații aleatorii, copaci, nori, lumină și umbre. Fotografiază tot ceea ce îți apare în cale și lasă-te inspirat de tot ceea ce rezonează cu artistul din tine. Bebelușii se vor transforma în modele fără cusur după fiecare „escapadă”.

„A fura idei de la cineva, este plagiat. A le fura de la mai mulți, este cercetare.” – Legea lui Murphy –

Înconjoară-te de fotografie și descoperă zilnic fotografi de nou-născuți care să te inspire. Cere păreri de la oamenii din jurul tău și ascultă cu atenție ceea ce îți spun. Cu siguranță vor observa detalii la care nici nu te-ai fi gândit. Citește cărți, reviste și articole despre proiecte fotografice, și folosește poveștile artiștilor drept inspirație. Viziunea ta fotografică va evolua pe zi ce trece, iar blocajele artistice vor deveni o amintire.

Tu ce alte surse de inspirație în fotografia newborn folosești?

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×