De ce este important să-ți găsești un mentor?

În momentul în care am devenit mamă și am descoperit fotografia de nou-născut, m-au năvălit o mulțime de sentimente și trăiri, pe care nu am știut cum să le gestionez la început.

Am simțit bucuria omului din spatele aparatului de fotografiat, dar și teama începătorului. Am dat frâu liber imaginației, dar m-am lovit de obstacolele tehnice. Știam cât de departe eram de perfecțiune și, cu toate acestea, mi-am urmat instinctul și am continuat să visez, dar mai ales să muncesc.

Am urmărit zeci de tutoriale, am citit sute de articole, am participat la cursuri și workshop-uri de formare, am investit în aparatură și mi-am găsit inspirația în tot ce avea legătura cu fotografia de newborn – filme, bloguri, munca fotografilor celebri etc.

Însă, cel mai mult au contribuit la evoluția mea cei de la care am avut ceva de învățat – mentorii. Amy Pearsall McDaniel, Kristen Mackey și Sandra Hill sunt doar câțiva dintre cei mai importanți fotografi care și-au pus amprenta asupra muncii mele, m-au inspirat și m-au ajutat să îmi definesc propriul stil.

mentor

Unul sau mai mulți mentori?

De-a lungul acestei frumoase călătorii am întâlnit o mulțime de oameni pasionați de artă, fotografie și nou-născuți. Unii dintre ei au fost alături de mine în momentele în care aveam nevoie de o încurajare, alții m-au ajutat să îmi descopăr și perfecționez latura creativă, în timp ce de la alții am învățat cât este important să las pasiunea să îmi călăuzească pașii.

Însă, toți mi-au transmis că un fotograf adevărat se perfecționează zi de zi, investește în educație și oferă îndrumare celor aflați la început atunci când este pregătit. Prin urmare, poți avea câți mentori dorești. Important este să fii mereu înconjurat de oameni cu experiență, de la care să te poți inspira.

Despre mine și mentoring

Pentru că știu cât de greu poate fi începutul unui fotograf, îmi doresc să îți ofer o mână de ajutor și să creștem împreună.

Sunt aici să te ghidez, să să te motivez și să te susțin până când ajungi acolo unde ai visat. Atunci când tu îți vei atinge scopul, eu voi ști că mi-am  îndeplinit misiunea.

Cum pregătești o ședință foto, lumina naturală vs. cea de studio, siguranța nou-născuților, relația cu părinții, elementele de recuzită, postprocesarea, promovarea și branding-ul sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vom aborda în cadrul sesiunilor de mentoring pe care le organizez.

Îți doresc mult succes și sper să găsești acel mentor care te poate duce pe culmile împlinirii profesionale!

 

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×