Prima sesiune foto a bebelușului  – Cum îl pregătești pe cel mic?

Pentru că sunt mamă, știu că în sufletul părinților se dă o mică luptă între dorința de a imortaliza momentele unice ale unui nou început și teama de a nu-i face rău micuțului. Însă, deși par fragili, bebelușii sunt foarte maleabili în primele zile de viață și nu sunt în pericol în mâinile unui fotograf cu experiență.

Un părinte bine informat face diferența dintre o ședință foto obișnuită și una de succes, în care toată lumea se simte bine. În plus, doar bebelușii corect pregătiți vor fi liniștiți pe tot parcursul ședinței și vor coopera, oferindu-i fotografului șansa de a surprinde imagini memorabile, de care să te bucuri peste ani.

De aceea, dacă ai depășit acest obstacol și te-ai hotărât să îi dăruiești micuțului tău o ședință foto profesională, te invit să descoperi pașii pe care trebuie să îi parcurgi înainte de venirea la studio.

sesiune foto

8 sfaturi pentru o sesiune foto reușită

1. Ascultă cu atenție sfaturile primite de la fotograf

Pentru ca bebelușul să aibă parte de o experiență plăcută, este foarte important să ții cont de toate sfaturile și cerințele fotografului. Acesta știe cel mai bine cum trebuie să te pregătești pentru un moment atât de important pentru tine și nou-născut.

2. Îmbracă bebelușul în haine lejere

Scutecele sau hăinuțele prea strâmte pot lăsa urme inestetice pe corpul sensibil al bebelușilor și pot îngreuna misiunea fotografului. De aceea, îți recomand să folosești piese de îmbrăcăminte cât mai delicate cu pielea copilului tău. Astfel, micuțul va fi pregătit pentru o sesiune foto diversificată, ce îi va pune în evidență trăsăturile gingașe.

3. Hrănește bebelușul înainte de începerea ședinței foto

Un copil hrănit este un copil fericit și cuminte. De aceea, nou-născuții trebuie să fie alăptați chiar înainte de venirea la studio. Cu burtica plină, micuții vor dormi în cele aproximativ 3 ore cât va dura ședința foto, iar fotograful îi va putea surprinde în cât mai multe ipostaze.

4. Hrana suplimentară este obligatorie

Fie că bebelușul este alăptat la sân, fie că primește lapte praf, hrana suplimentară nu trebuie să lipsească din bagajul părinților. Bebelușii pot deveni agitați, iar hrănirea lor este o metodă sigură și eficientă de a-i calma rapid.

5. Sirop sau picături pentru colici

Părinții care știu că au apărut colicii trebuie să aibă la ei sirop sau picături pentru calmarea micuților. Administrarea acestor remedii și îmbrățișarea plină de dragoste a mamei vor liniști bebelușul în cel mai scurt timp.

6. Ține copilul treaz cât mai mult

Încearcă să-l ții treaz pe micuț cât mai mult timp înainte de începerea ședinței foto. Astfel, bebelușul va obosi și va dormi pe tot parcursul întâlnirii cu fotograful.

7. Aleză, pamperși, șervețele umede și hăinuțe de schimb

Pentru că bebelușii sunt plini de ‘‘surprize’’, aleza, scutecele absorbante, șervețelele umede și hăinuțele de schimb sunt obligatorii. Acestea contribuie la buna desfășurare a ședinței și scutesc pe toată lumea de neplăceri.

8. Nu uita să te pregătești și tu!

Dacă ai emoții pentru prima ședință foto a bebelușului tău, discută cu fotograful și întreabă-l tot ce îți trece prin minte. Doar așa vei reuși să te relaxezi și să îi transmiți starea ta de bine micuțului.

O atitudine pozitivă și respectarea sfaturilor primite mai sus reprezintă condiția pentru o ședință de newborn reușită. Eu îți stau mereu la dispoziție cu informații și îndrumări, deoarece îmi doresc să ne bucurăm împreună de fiecare moment petrecut împreună.

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×