Studioul foto pentru nou-născuți – Secrete de amenajare pentru începători

Studioul foto este esențial pentru orice fotograf profesionist care dorește să facă artă în stilul său, indiferent de ramura fotografică aleasă. Pe lângă aparatură, recuzită și accesorii, studioul are nevoie de identitate, astfel încât să poată transmite emoție și încredere clienților. Altfel spus, studioul este cartea de vizită a fotografului.

Din momentul în care mi-am dat seama că fotografia de nou-născut este ceea ce îmi doresc să fac pe viitor, am visat la propriul meu studio foto. Deși am schimbat câteva locații până să ajung la varianta dorită,  rezultatul final a fost expresia personalității mele – un spațiu intim, primitor și călduros, ideal pentru fotografierea bebelușilor.

Așadar, dacă te regăsești în povestea mea și nu știi de unde să începi, ar trebui să ai în vedere câteva aspecte esențiale  pentru amenajarea spațiului destinat ședințelor foto cu bebeluși. Următoarele rânduri te vor ghida astfel încât pasiunea ta să devină o poveste de succes.

Cum amenajezi un studio foto newborn profesional

  1. Spațiul

Încă de la început, ai nevoie de o încăpere care să îți permită să realizezi atât portrete individuale, cât și portrete de familie. De exemplu, un apartament de dimensiuni medii dispune de suprafața necesară pentru un studio foto. Poziționarea studioului într-o zonă cu parcare proprie este de asemenea importantă, întrucât aceasta facilitează accesul clienților.

  1. Echipamentul foto

Dacă ai ajuns în punctul în care îți dorești propriul studio foto, înseamnă că deții și aparatura necesară realizării de fotografii cu nou-născuți. Cu toate acestea, îți recomand să investești într-un obiectiv calitativ și mai puțin în aparat. Obiectivul este cel care contribuie la rezultatul final al imaginilor, motiv pentru care este important să fie ales cu grijă.

  1. Lumina

Lumina este un factor esențial în fotografia de nou-născut. Aceasta subliniază trăsăturile bebelușilor și le evidențiază formele gingașe. De aceea, trebuie să te asiguri că studioul dispune de suficientă lumină naturală, care să te ajute în obținerea unor cadre perfecte. În cazul în care acest lucru nu este posibil, echipamentele de iluminare și accesoriile care te ajută să manipulezi lumina sunt la fel de potrivite și utile.

  1. Recuzita

Deși sunt adepta unui stil simplu și natural, în care bebelușul rămâne actorul principal al ședințelor foto, recuzita nu poate lipsi. Alese corect, elementele de recuzită complează discret imaginea firavă a nou-născuților, în funcție de trăsăturile și de nuanța pielii lor.

Astfel, din studioul tău nu trebuie să lipsească hăinuțele, costumașele, bentițele și bonetele pentru nou-născuți, pernițele, jucăriile din materiale naturale, wrapuri din țesături organice etc. La toate acestea se adaugă props-urile de mărimi diferite, printre care: layere, coșuri, sertare, cutii, boluri, pătuțuri și multe altele.

Ultima recomandare este legată de siguranța materialelor din care sunt confecționate toate aceste elemente de recuzită. Astfel, pentru a nu pune în pericol sănătatea nou-născuților, alege întotdeauna produse de la furnizori specializați, certificate.

  1. Temperatura

Pentru că bebelușii nu au capacitatea de a-și regla temperatura corpului în primele zile de viață, menținerea unei temperaturi adecvate în interiorul studioului este o prioritate. Opțional, poți utiliza o aerotermă care să ofere micuților confortul de care au nevoie pentru a fi liniștiți pe tot parcursul ședinței.

  1. Accesorii pentru părinți

Dat fiind că nou-născuții sunt însoțiți de părinți, orice studio foto trebuie să aibă piese de mobilier și accesorii specifice care să asigure confortul oaspeților în timpul ședințelor – o canapea, scaune, o măsuță etc. Fiecare detaliu contează pentru a lăsa o impresie plăcută și pentru a-ți convinge clienții că  tratamentul oferit este deosebit.

Așadar, un studio foto de newborn trebuie să țină cont de toate caracteristicile menționate anterior. Doar în acest fel ne putem asigura că le oferim clienților noștri o experiență unică și fotografii artistice realizate cu suflet, într-un cadru de poveste.

Îți doresc succes și cât mai multă inspirație pentru amenajarea studioului tău!

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×