Jurnal de mentoring în aprilie

Sfârșitul lunii aprilie a adus în studioul meu, pe lângă mult soare și căldură, trei fete minunate: Cristiana, Clarisia și Oana. Sesiunea de mentoring 1:3 pe care am avut-o alături de cele trei fotografe a fost ca o zi între prietene, în care am făcut schimb de energii pozitive și ne-am împărtășit temerile și dorințele, dar mai ales am muncit și am mai pus încă o cărămidă la temelia viitorului nostru profesional.

Cristiana Avramescu și Clarisia Urucu sunt din București, iar Oana Botezatu a venit tocmai din Brașov pentru a lua parte la sesiunea de mentoring. Fetele noastre nu au mai lucrat până acum cu bebelușii, sunt toate la început de drum, iar acest lucru m-a făcut să mă simt onorată că m-au ales pe mine pentru a pune bazele viitoarei lor profesii!

mentoring aprilie

Jurnalul unei zi de primăvară

Modelele noastre, Iris – în vârstă de 8 zile și Natalia – micuța noastră de 6 zile, ne-au fost alături toată ziua și au așteptat cu răbdare să fie înfășate și fotografiate. Atmosfera în care am lucrat împreună cu fetele a fost una relaxată, iar informațiile au curs de la sine și nici nu ne-am dat seama când s-a terminat ziua. Energia fetelor a fost remarcabilă, au fost foarte curioase și atente la tot ce le spuneam – vedeam în ochii lor cum absorb informația, iar acest lucru mi-a dat o energie extraordinară!

mentoring Daniela Ursache

Cum ne-am petrecut ziua

Am început, împreună cu cele trei fotografe și minunatele noastre modele, să discutăm despre pregătirea ședinței foto și alegerea recuzitei. După ce fetele și-au format o idee despre tipurile de hăinuțe, cutii și sertărașe, am discutat despre lumina naturală și lumina de studio. Siguranța nou-născutului a fost un subiect prioritar pentru noi, așa că am insistat destul de mult asupra acestui aspect, iar fetele au primit informațiile cu multă responsabilitate.

Workflow-ul a fost următorul subiect asupra căruia ne-am îndreptat atenția, deoarece mi-am dorit mult ca fetele să-și formeze un stil de lucru eficient, care să le facă să îndrăgească și mai mult acest domeniu al fotografiei și să le aducă numai succese și rezultate frumoase. AM trecut în revistă și importanța promovării și a marketing-ului pentru un fotograf de newborn, iar finalul a fost păstrat pentru partea de editare și postprocesare. Am încercat să le răspund fetelor la toate întrebările, în funcție de interesele și nevoile lor și sper din tot sufletul că am reușit să fac acest lucru.

Am discutat împreună despre posturile pe beanbag și în propsuri, tehnici de înfășat și ce înseamnă o poză perfectă. Fetele au fost foarte atente, iar ca dovadă stau fotografiile minunate pe care le-au realizat pe întreg parcursul zilei.

mentoring newborn

Pasiunea din ochii fetelor, aflate la început de drum în acest domeniu, m-a încurajat foarte mult. Mă bucur de fiecare dată când cunosc un fotograf care iubește ceea ce face (și obiectul fotografiei!) și care își pune sufletul pe tavă cu fiecare fotografie pe care o realizează – iar în data de 28 aprilie am avut ocazia să cunosc chiar 3! M-a umplut de energie pozitivă să văd entuziasmul fetelor la sfârșitul zilei, entuziasm care a depășit oboseala acumulată după câteva ore întregi de muncă. Puteam să citesc pe chipul lor nerăbdarea de a începe treaba cât mai repede, iar eu cred că acesta este cel mai puternic simbol al pasiunii pentru un domeniu – să fii nerăbdător să pui în aplicare ceva ce tocmai ai învățat.

Nu pot decât să le mulțumesc fetelor pentru că m-au ales și pentru că m-au făcut să simt că munca pe care o fac are un impact, iar informațiile pe care le-am acumulat vor fi duse mai departe cu mândrie și responsabilitate! Sper ca sesiunea de mentoring pe care am avut-o împreună să reprezinte pentru ele un început minunat în meseria pe care ne-am ales-o!

Mă bucur că Oana, Cristiana și Clarisia vor face parte din comunitatea online a fotografilor newborn, pe care am reușit să o creăm. În acest grup de oameni pasionați, conduși în munca lor de iubirea pentru fotografia de nou-născut, aceste trei fete se potrivesc perfect!

Le doresc fetelor să nu renunțe niciodată la învățare, să aibă aceeași curiozitate în ochi și poftă de lucru în suflete și multă, multă imaginație! Abia aștept să aud lucruri bune despre ele!

Urmează și alte sesiuni de mentoring, pe parcursul acestui an. Ești curios să afli mai multe despre ele? Te invit să descoperi structura sesiunii și lucrurile pe care le vom învăța împreună. 

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×