Povești din culisele ședințelor foto newborn – mămici în pandemie

Poveștile mămicilor care trec pragul studioului meu sunt partea nevăzută din imaginile mele. Povestea, emoția care se creează în jurul micuților, lumina, decorul…toate acestea dau naștere ședințelor foto newborn de neuitat.

Tot poveștile sunt cele care mă apropie de părinți. Acestea întăresc legătura dintre noi și le oferă încredere că micuțul lor este în siguranță. Atunci când își deschid inima și se simt ascultați, ei devin mai relaxați, mai senini, bucurându-se de fiecare moment al ședinței. Iar pentru mine, povestea lor este o sursă neîncetată de inspirație, dar și o lecție de viață.

Așadar, acest articol este despre poveștile mamelor care au născut în pandemie, despre curaj și teamă, singurătate și nesiguranță, iubire și familie. Despre ce înseamnă să fii mamă într-o perioadă în care virusul a pus stăpânire pe viețile oamenilor de pretutindeni, iar lumea nu mai este așa cum o știam.

fotografie de familie
Totul începe cu un sistem nepregătit…

Pe nesimțite, femeile care au pornit în călătoria maternității s-au trezit într-o realitate dură, care le-a furat o parte din bucuria de a deveni mame. Pe lângă izolare, controale medicale amânate sau chiar schimbarea tuturor planurilor legate de naștere, mamele din vremea pandemiei au născut singure. Iar pentru mine, tăria de care au dat dovadă le transformă în adevărate eroine. 

“Eram în a treia lună de sarcină când virusul a ajuns la noi în țară și a fost declarată pandemia. Urma să nasc la o maternitate de stat, dar aceasta a fost transformată în centru care asigură asistență celor infectați cu noul virus. A fost un moment greu…îmi era teamă să nu mă îmbolnăvesc și dintr-o dată, nu mai aveam unde să nasc. După lungi căutări, am găsit un medic la o clinică privată. Din acel moment m-am liniștit și am încercat să mă bucur cât mai mult de sarcină. Personalul medical a fost minunat, iar fetița mea a ajuns pe lume în condiții de siguranță. Am fost o norocoasă…dar nu toate mamele au avut acest noroc.”

sedință foto newborn
Bucuria există și în spatele măștilor

Cu zâmbetul pe buze, una dintre mămici mi-a relatat povestea ultimului control medical, pe care și-l amintea perfect. Acum era fericită. Micuțul său venise pe lume sănătos și nimic din ce s-a întâmplat nu mai conta.

 “La ultima programare, m-am trezit dis de dimineață ca să mă pregătesc. M-am machiat, mi-am aranjat părul, am ales o rochie drăguță și mi-am luat și tocuri. Știam că nu voi mai avea altă ocazie să mă aranjez prea curând, așa că mi-am oferit această bucurie. Deși scurt, drumul până la clinică a fost o încântare. Am admirat oamenii care erau pe străzi, clădirile, cerul și m-am bucurat de fiecare clipă de libertate. Odată ajunsă la clinică, m-au cuprins emoțiile. Din fericire, bebelușul meu era bine. Mi-am ascuns bucuria sub mască și am plecat spre casă mai liniștită decât venisem.”

fotografie de nou-născut
Fără tătici în sala de naștere….

Pentru o altă mămică, cea mai mare dezamăgire a fost absența partenerului la naștere. Medicii nu i-au dat voie nici să își viziteze copilul, astfel că și-a cunoscut băiețelul abia la ieșirea din maternitate.

“Ne-am dorit mult acest copilaș, așa că după ce am aflat că sunt însărcinată, ne-am făcut o mulțime de planuri despre unde și cum aveam să nasc. Soțul meu și-a dorit să fie alături de mine în momentul nașterii, astfel că pandemia ne-a spulberat toate planurile. Așa că el și-a văzut micuțul pentru prima dată în fața maternității, când a venit să ne ia acasă. Nici restul familiei nu s-a bucurat de băiețelul nostru, dar toate acestea au trecut… Acum ne bucurăm că suntem cu toții sănătoși și așteptăm să treacă pandemia, să ne putem relua viețile.”

Nimic nu îți poate lua bucuria unei noi vieți.

Experiențele lor mi-au reamintit de miracolul maternității și au trezit în mine o grămadă de emoții și amintiri. Dar cel mai mult, mărturiile lor m-au convins că nu există nimic care îți poate răpi bucuria unui nou început. Nici măcar un virus care se încăpățânează să pună stăpânire pe viețile noastre… Căci iubirea pentru copilul pe care îl poartă în pântec este mai mai puternică decât orice pe această lume.

Voi ce povești ați aflat în timpul ședințelor foto newborn?

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×