5 lucruri pe care nu le știai despre sedinta foto de nou-nascut

Venirea unui copil pe lume înseamnă începutul unei noi povești de iubire, o poveste pe care fiecare dintre noi o trăim și simțim diferit. Însă poveștile nescrise se uită, fiindcă timpul este neiertător. O sedinta foto de nou-nascut poate fi cel mai frumos mod de a “scrie” povestea familiei tale în portrete autentice și pline de emoție. Acestea sunt singurele amintiri pe care le timpul nu le poate șterge.

Ce nu știai despre sedinta foto de nou-născut?

Este uimitor să-ți întâlnești micuțul după 9 luni de așteptare. Ești fermecată și emoționată. Apoi devine greu și obositor. Pe urmă realizezi că ești mai fericită ca niciodată. Un sentiment de împlinire te cuprinde pe de-a-ntregul și simți că poți trece peste orice obstacol. Nicio zi nu este la fel, iar puiul din brațele tale crește fără să poți opri timpul în loc…

Astfel, ca părinte și fotograf, știu cât de înfricoșător poate fi gândul primei ședințe foto a copilului tău. Dar pentru că îmi doresc să nu ratezi această expriență unică, sunt alături de tine cu toate informațiile de care ai nevoie. De aceea, în acest articol voi împărtăși cu tine câteva aspecte menite să-ți ofere siguranța de care ai nevoie pentru a păși într-un studio foto cu bebelușul tău.

sedinta foto nou-nascut

1. Fotografii de nou-născuți sunt și părinți.

Majoritatea fotografilor de nou-născuți înțeleg prin ce treci, deoarece și ei sunt părinți. De fapt, așa cum s-a întâmplat și în cazul meu, pasiunea pentru fotografia newborn apare odată cu miracolul de a deveni părinte. Acela este momentul în care descoperi universul bebelușilor și te îndrăgostești de înfățișarea lor gingașă. Pentru unii, acela este primul pas spre fotografie.

Magia bebelușilor ajunge și în sufletul celor care nu au experimentat încă bucuria de a fi părinte. Și acești artiști sunt atenți la nevoile tale și ale bebelușului, fiind la fel de bine pregătiți.

2. Te așteaptă o experiență relaxantă.

Să ai un bebeluș de doar câteva zile nu este ușor. De aceea, scopul meu este să îți ofer o experiență relaxantă, de care să te bucuri alături de partenerul tău.

Vei sta aproape de micuțul tău, îl vei hrăni și schimba atunci când este nevoie. De restul mă voi ocupa eu. În plus, bebelușul va simți liniștea voastră interioară, iar ședința va decurge lin. Atât de simplu este!

fotografie bebelusi

3. Nu toți nou-născuții plâng la ședințele foto.

Foarte mulți părinți se tem că bebelușul lor va plânge și nu îl voi putea fotografia. Ei bine, nu este adevărat. Dacă sunt hrăniți, schimbați și manevrați cu grijă și delicatețe, nou-născuții sunt foarte cuminți. Până acum, nu am reprogramat sau anulat nicio ședință foto din această cauză.

Sunt sigură că micuțul tău nu va fi o excepție, iar tu nu ai motive să te îngrijorezi. Vom trece împreună peste orice obstacol.

4. Fotografii sunt bine pregătiți.

Oricine poate surprinde o imagine cu telefonul sau aparatul de fotografiat, dar asta nu îl face fotograf. Ca să lucrezi cu bebeluși ai nevoie de foarte multă pregătire teoretică și practică, pasiune, încredere și experiență.

Astfel, un fotograf profesionist nu stăpânește doar aparatul foto. Acesta cunoaște și folosește tehnici de înfășat, poziționat și de liniștire a bebelușilor. Este atent la ceea ce îi transmite bebelușul și creează un mediu plăcut și sigur, care să îi asigure confortul de care are nevoie.

Prin urmare, fiecare ședință foto este personalizată, iar siguranța bebelușilor este mai presus de artă.

sedinta newborn

5. Și părinții pot face poze.

Ședința foto nu ar fi completă fără un portret de familie. Chiar dacă sesiunea este dedicată bebelușului, părinții sunt mereu încurajați să se alăture.

Fie că îți place să apari în fotografii, fie că nu te consideri fotogenic, vom găsi o cale pentru a surprinde cele mai frumoase cadre alături de micuțul tău. Iar dacă există persoane dragi – frățiori, surioare sau bunici, care doresc să ia parte la ședință, putem găsi o soluție pe placul tuturor.

Ce alte curiozități mai ai despre sedinta foto de nou-nascut? Mi-ar plăcea să-mi lași întrebarea ta într-un comentariu.

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×