Lumina artificială în fotografia de nou-născut – Ce echipamente folosim

Să iubești, să înțelegi și să stăpânești lumina este prima condiție în fotografia de nou-născut. Indiferent de ramura aleasă, lumina este mijlocul de expresie al fiecărui fotograf, nu doar element principal de compoziție. Aceasta te ajută să îți definești stilul fotografic și să dai viață imaginilor pe care dorești să le obții. Să conturezi portrete și să transmiți emoție prin fiecare imagine realizată.

Deși folosesc atât lumina naturală, cât și lumina de studio, în acest articol îmi doresc să explorăm lumina artificială în fotografia de nou-născut și cum să te folosești de aceasta pentru a obține fotografii perfecte.  

Câteva avantaje ale luminii artificiale

De-a lungul anilor, am învățat cum să creez acea lumină moale și difuză în timpul sesiunilor de nou-născuți, reușind să o adaptez stilului meu. Asfel, dacă lumina naturală este greu de controlat și nu este consecventă, cea de studio este mai flexibilă. Ea poate fi ajustată cu ușurință ca intensitate și poate fi mutată prin studio pentru obține efectul dorit.

Ce alte avataje îți oferă lumina artificială în fotografia de nou-născut? Poți fotografia bebeluși în orice moment al zilei, indiferent de vreme. De exemplu, în zilele ploioase sau întunecate, poți folosi lumina de studio. În acest fel îți vei putea respecta programul prestabilit și nu vei fi luat prin surprindere de lipsa luminii naturale.

Consistența este foarte importantă în fotografia de nou-născut, iar lumina artificială îți permite să ai aceeași iluminare în toate creațiile tale. Un portofoliu constant în abordare, stil și mesaj va atrage clienții și le va oferi un motiv solid să te aleagă pentru ședința foto a bebelușului.

Mai puțin stres. Deoarece știi cum va arăta lumina, te poți concentra mai mult pe confortul bebelușului, posing sau comunicarea cu părinții. Totodată, o lumină perfectă te va ajuta să îți folosești energia pentru a perfecționa fiecare cadru și îți va oferi încredere în tine, în ceea ce faci. 

fotografie bebelusi
Cum ne alegem lumina cu care vrem să lucrăm?

Întotdeauna am fost de părere că nu poți obține o lumină bună fără o sursă de iluminat performantă. Prin urmare, adevărata provocare nu este să găsești un bliț puternic, ci unul care să îți permită să il folosești la o intensitate scăzută. De ce este importantă intensitatea scăzută? Deoarece portretele cu nou-născuți necesită o difragmă deschisă.

Eu folosesc kitul de iluminare Eistein dedicat fotografiei newborn. Acesta îți oferă bliț, difuzie, trigger, stativ și alte accesorii utile. Am ajuns la blițul Einstein E640 după multe căutări și teste, iar faptul că este disponibil într-un kit complet m-a convins să-i ofer o șansă.

‘Mai întâi este căutarea perfecțiunii, apoi, căutarea tandreții și a luminii.’

Matthew Arnold

Lumina este cea care accentuează tandrețea și frumusețea bebelușilor, dar și cea care te ajută să atingi perfecțiunea în creațiile tale. Pentru a te bucura din plin de puterea sa creatoare, te sfătuiesc să exersezi și să testezi echipamente de iluminare până ajungi la varianta care te mulțumește.

Tu cum te descurci cu lumina artificială în fotografia de nou-născut?

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×