Curs fotografie de nou-născut în India – Printre culori, arome și contraste

Ideea unei călătorii pe tărâmul indian m-a fascinat dintotdeauna, iar oportunitatea de a  susține un workshop în India a fost o un vis devenit realitate. Nicicând nu mi-am imaginat că fotografia de nou-născut mă va purta în toată lumea, însă viața este o aventură plină de neprevăzut.

Auzisem multe lucruri despre India, dar nu știam la ce să mă aștept. Așa că am plecat la drum cu inima deschisă, fără prejudecăți si cu o deschidere culturală imensă. Mi-am propus să ofer cât mai mult din experiența mea ca fotograf de nou-născut și să mă bucur de fiecare moment petrecut în această țară.

Călător în India pentru prima dată

Primele momente în India au fost memorabile: am fost asaltată din primele minute de zgomot, haos, multă culoare și mirosul profund, exotic, de parfumuri și condimente. Descopeream o altă lume cu toate simțurile mele, uimită de bogăția culturală și spirituală a poporului indian.

India este cu siguranță una dintre cele mai fascinante țări pe care le-am vizitat. Este țara contrastelor care atrage la tot pasul prin inedit, prin discrepanța dintre săracie și bogăție, prin festivalurile fastuoase și nu în ultimul rând prin experiențele culinare, caci bucataria de aici este absolut senzațională.

Un alt lucru care m-a cucerit este atitudinea oamenilor față de oaspeți. Aceștia m-au primit cu multă grijă și căldură, oferindu-mi tot ce aveau mai frumos. Niciunde nu am întâlnit oameni mai simpli și mai prietenoși decat in India. Ei sunt gata oricând să-ți dăruiască un zâmbet, ceea ce m-a impresionat nespus de mult.

workshop fotografie India

Cu toate acestea, trebuie să mărturisesc că India nu este o destinație clasică de călătorie, în care lucrurile să meargă ca la carte. Acolo totul este diferit, iar oamenii trăiesc după alte legi, într-un alt ritm. Însă tocmai acesta este farmecul acestei lumi mistice, plină de monumente impresionante, tradiții exotice, natură sălbatică și o cultură nemaiîntâlnită.

India văzută prin ochii unui fotograf de nou-născuți

Se spune că India este țara de care fie te îndrăgostești, fie nu te mai întorci vreodată acolo. Cu siguranță este un colț de lume controversat, dar dacă reușești să treci dincolo de aparențe și să o vezi cu inima, vei dori să revii.

Pentru mine, acest workshop în India a fost o experiență care a lăsat urme adânci în sufletul meu.  Am cunoscut 9 fotografi talentați, cu multă dorință de a învăța și foarte încântați că am acceptat să merg în țara lor.

Modelele noastre au fost 3 fetițe superbe și extrem de cooperante. Studioul m-a surprins de asemenea prin modul în care a fost organizat, echipat și aranjat, astfel că pot spune că este unul dintre cele mai bine dotate studiouri în care am fotografiat până acum.

workshop în India

Am lucrat după mulți ani cu lumină continuă și am fost tare încântată de imaginile pe care le-am surprins. Cu această ocazie mi-am reamintit că poți obține rezultate foarte bune, indiferent de tipul de lumină pe care îl folosești.

workshop fotografie nou-născuți

Workshopul în India a fost unul foarte reusit, iar bucuria cursanților de la final de zi m-a făcut să realizez încă o dată că munca mea este o binecuvântare.

Sper ca experiența mea în India să vă inspire și să vă motiveze pentru a ajunge cât mai departe.

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×