Despre stil în fotografia de nou-născut – Cum dai naștere emoției

Puritatea și gingășia nou-născuților m-au fascinat dintotdeauna și m-au ajutat să găsesc esența fotografiei de nou-născut. De aceea, atunci când vine vorba despre fotografierea bebelușilor, simplitatea este elementul cheie.

Desigur, stilul propriu se conturează în timp, cu multă muncă, dar și cu ajutor din partea celor cu mai multă experiență. Însă, pentru mine, cea mai ușoară cale de a ajunge la sufletul oamenilor a fost să povestesc în imagini ceea ce simt eu, modul în care văd lumea nou-născuților și felul în care mă simt atunci când mă las purtată de imaginație.

Așa am realizat că sunt atrasă de stilul clasic, în care accentul cade pe naturalețea nou-născutului, iar elementele de recuzită și decor vin să completeze subtil tabloul.

Ce înseamnă stil clasic?

Folosesc întotdeauna culori neutre și pastel, pe care le aleg în funcție de nuanța pielii și trăsăturile bebelușilor, dar și hăinuțe din materiale organice precum lâna, bumbacul organic sau mătasea.

fotografia de nou-născut

Pentru mine, cadrele perfecte sunt cele realizate cu ajutorul unor propsuri adecvate pentru mărimea și greutatea bebelușilor. Acestea, pe lângă aspectul plăcut, le conferă nou-născuților toată siguranța de care au nevoie în timpul ședințelor foto. Așadar, pentru a menține același stil simplu, folosesc boluri, găleți, coșuri, pătuțuri, sertare, flokati și alte elemente similare.

fotografia de nou-născut

Editarea face și ea parte din stilul meu natural. Mai exact, intervin foarte puțin în procesul de post procesare și aleg un aspect mat, pentru ca imaginea finală să transmită un sentiment de căldură. Chiar dacă pielea nou-născuților are mici imperfecțiuni, încerc să ajustez textura pielii doar atunci când este absolut necesar. Astfel, evit fotografiile cu aspect artificial, lipsite de personalitate și autenticitate.

foto nou-născut

Toate acestea m-au ajutat să creez fotografii pline de emoție, dar mai ales să ofer părinților trăiri unice, de care își vor aminti mereu.

Așadar, dacă te regăsești în stilul fotografiilor mele și îți place modul în care îmi place să surprind și să transmit frumusețea naturală a bebelușilor, te aștept cu micuțul tău la o ședință foto.

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×