Cum transformi fotografia newborn într-o carieră de succes

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Fotografii de nou-născuți nu își propun doar să creeze fotografii artistice pentru clienții lor, ci și să le ofere o experiență memorabilă, de care să își amintească și pe care să iși dorească să o repete cândva. Astfel, un client impresionat se poate transforma cu ușurință într-un client fidel, sau de ce nu, chiar într-un prieten.

Personal, consider că există câteva principii de care trebuie să ții cont pentru a rămâne în sufletul oamenilor prin intermediul muncii tale. Pe mine, sfaturile pe care urmează să ți le împărtășesc m-au ajutat să pun bazele unei relații de lungă durată cu părinții care m-au ales pentru a le fotografia bebelușii.

4 sfaturi pentru o carieră de succes în fotografia newborn

#1 Creează experiențe

Pentru majoritatea părinților, prima ședință foto a bebelușului este un eveniment stresant. De aceea, pe lângă obținerea unor fotografii perfecte, principalul tău scop trebuie să fie crearea unei atmosfere plăcute și relaxante pentru toată lumea. Acest lucru nu doar că te va ajuta să redai emoțiile autentice în imaginile tale, dar îi va și determina pe clienți să asocieze întâlnirea voastră cu o experiență pozitivă.

Cum poți face asta? Poartă-te cât mai natural, discută cu ei, fă-i să râdă și, desigur, implică-i în câteva dintre activitățile din timpul ședinței foto. Astfel, timpul va trece mai repede, iar sentimentul de anxietate o să dispară.

#2 Păstrează același stil fotografic

Unul dintre motivele pentru care ești ales de către părinții nou-născuților este stilul personal. De aceea, asigură-te că ești consecvent atunci când vine vorba de stilul fotografiilor tale și adaptează-te în funcție de cerințele clienților. În acest mod vei atrage clienți și vei reuși să-i păstrezi foarte mult timp.

#3 Oferă mai mult și surprinde-ți clienții

Clienții își amintesc de lucruri mărunte, cum ar fi un termen de livrare rapid, câteva fotografii surpriză sau orice alt gest care ar putea să le depășească așteptările. Așadar, încearcă să te autodepășești și indiferent de ceea ce le promiți clienților tăi, găsește o cale să le răsplătești alegerea sau fidelitatea folosind mici trucuri care îți vor fi de folos pe termen lung.

#4 Fii mai mult decât un fotograf

Atunci când sunt la început, părinții nu au nevoie de un simplu fotograf, ci de o persoană de încredere, pe care să se poată baza. De aceea, sarcina ta este să le câștigi încrederea și respectul încă de la primul contact, acestea fiind piatra de temelie a unei colaborări de succes. Discută cu ei, răspunde la întrebări, explică-le etapele ședinței foto și exprimă-ți disponibilitatea cât mai amical.

Spre final, nu pot decât să îți promit că toate eforturile îți vor fi răsplătite, iar cariera ta va înflori pas cu pas. Important este să aplici micile sfaturi pe care ți le-am oferit. Acestea vor face diferența dintre tine și restul iubitorilor de fotografie newborn.

Sper ca recomandările mele să îți fie de folos și îți doresc mult succes!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×