Primele ședințe foto nou-născuți – Situații neprevăzute

Pentru părinți, primele zile de viață ale nou-născuților reprezintă un amalgam de emoții și trăiri. De la oboseală și epuizare, până la entuziasm și stări de fericire deplină, părinții trec prin foarte multe stări. Fascinați de micile făpturi, ei își doresc să păstreze magia acestor clipe unice sub formă de imagini, în cadrul unei ședințe foto nou-născuți.

Aici intervii tu, fotograful de newborn. Acum este momentul în care poți surprinde primele cadre foto ale micuților . Trăsăturile fine și gingășia bebelușilor te vor ajuta să creezi portrete fine art ce stârnesc emoție și încântare.

sedinte foto nou-nascuti

Însă, în ciuda aspectului angelic , nou-născuții pot deveni agitați cu ușurință, fiind deosebit de sensibili în perioada de acomodare cu noul mediu. De aceea, dacă ești un fotograf aflat la început, este bine să fii pregătit pentru situațiile care te pot scoate din zona de confort.

Pentru a te ajuta, iată 4 exemple de situații neprevăzute.

#1 Bebelușul se trezește des și nu vrea să coopereze

Cu toate că în primele zile de viață odihna este principala ‘activitate’ a micuților, există și momente în care bebelușii devin agitați și se trezesc des. Aceste situații pot să apară chiar în timpul ședinței foto, astfel că este important să fii pregătit.

Cum depășești acest mic obstacol? Aplică tehnicile de liniștire a bebelușilor pe care le-ai învățat de-a lungul timpului și cere ajutorul ajutorul părinților. Ei sunt cei care îi pot transmite o stare de bine micuțului.

Dacă nu se dă bătut, folosește-ți imaginația, recuzita și elementele decorative pentru a-l fotografia treaz. Cu puțină îndemânare, vei obține imagini la fel de frumoase. În cele din urmă, bebelușul va adormi, iar tu vei putea continua ședința foto.

sedinte foto nou-nascuti
#2 Bebelușul vrea să mănânce des

Se spune că un bebeluș hrănit este un bebeluș fericit. Însă, nu este întotdeauna adevărat. De aceea, este important să-i informezi pe părinți în legătură cu hrănirea bebelușului în ziua ședinței foto, pentru a te asigura că nu vei avea parte de surprize neplăcute. Ei trebuie să pregătească și să aducă lapte matern sau lapte praf într-un recipient special, pentru ca micuțul să poată fi hrănit într-un timp cât mai scurt.

#3 Probleme ale pielii

Pielea nou-născuților este fină și catifelată, dar și foarte sensibilă în primele săptămâni de viață. De aceea, chiar dacă anumite zone de pe corp vor prezenta mici imperfecțiuni, nu trebuie să te îngrijorezi. Le vei putea masca fie cu ajutorul aparatului de fotografiat, fie ulterior, prin editare.

sedinte foto nou-nascuti
#4 Bebelușul nu se simte bine

Ședința foto trebuie să fie relaxantă atât pentru părinți, cât și pentru nou-născuți. Totuși, în cazul în care micuțul dă semne că ceva îl supără, nu insista să termini ședința. Discută cu părinții și încearcă să reprogramezi întâlnirea. Împreună veți găsi o soluție avantajoasă pentru ambele părți.

Parcursul unui fotograf de nou-născuți este lung și anevoios. De aceea, vei avea nevoie de multă determinare, răbdare și voință. Fiecare experiență te va aduce mai aproape de perfecțiune și fiecare obstacol te va transforma într-un profesionist. Așadar, fii cât mai deschis către noi provocări și transformă-ți pasiunea într-o poveste de succes.

Eu îți doresc mult succes și îți stau la dispoziție cu sfaturi și informații care să îți ușureze munca.

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart