Caracteristicile fotografiei de nou-născuți

Un chip mic și luminos, din care se văd numai obrăjorii, o guriță parcă ascunsă între ei, niște degețele ireal de mici, toate împachetate într-un wrap și așezate într-un scenariu care inspiră calm, liniște și… multă dragoste. Aici este esența fotografiei de nou-născut: în transmiterea dragostei prin fiecare element care compune scenariul fotografiat. Sigur că actorul principal este micuțul, iar gingășia lui trebuie subliniată cu fiecare detaliu. Fotografia de nou-născut este o ramură aparte a fotografiei. Asta, deoarece un fotograf newborn surprinde, pe lângă un model pus în niște scenarii, niște sentimente. Părinții îmi încredințează minunea lor, iar eu trebuie să le dau înapoi niște fotografii care le face pielea găinii și peste ani. Nu le surprind doar piticul, ci și speranțele, obiectivele, toată dragostea pe care i-o oferă. Cumva, mi-am dorit mereu ca un model să se uite la o poză pe care i-am făcut-o ca bebeluș și să simtă că era iubit înainte, în timpul și după acea fotografie.

Fotografia de nou-născut: caracteristici

Dintre toate ramurile fotografiei, fotografia newborn are capacitatea de a surprinde emoții ca nicio alta. Iar pentru a face acest lucru, există niște caracteristici ale fotografiei de nou-născut, care, odată respectate, transformă ședința foto într-o adevărată experiență pentru membriii familiei. Începând cu vârsta micuțului, locația ședinței foto, scenariile care îl vor îmbrățișa pe el și pe părinții săi, și până la hăinuțele acestuia, un fotograf trebuie să țină cont de toate și să construiască o poveste bazată pe elementele comune pentru toate. Dar, cel mai important, trebuie să spună povestea familiei în fotografiile pe care le face. Sunt mult lucruri la care un fotograf newborn trebuie să fie atent.

Vârsta

Cea mai importantă caracteristică a fotografiei de nou-născut – și ceea ce diferențiază acest tip de fotografie de altele – este vârsta micuțului. Așa cum îi spune și numele, fotografia newborn se dedică primelor zile din viața piticului. Chiar primelor 4-14 zile, pentru că este important să nu fie încă obișnuiți cei mici cu stimulii externi. În asta constă magia, în surprinderea grimaselor, a mișcărilor lente, a expresiilor micuțului tău. Știu că ți-ai dori să rămână mereu așa, tocmai de aceea vei putea să retrăiești primele zile din noua voastră viață de familie de fiecare dată când privești fotografiile.

Locația

Dacă îți dorești o ședință foto realizată în studio-ul fotografului, rezultatul este de cele mai multe ori peste așteptări.  Dacă ședința va avea loc acasă, atunci vor exista mai multe scenarii din viața piticului ce vor putea fi surprinse, însă nu va avea parte de elemente de recuzită și posing. De aceea, recomand fotografia în studio, unde vom folosi elemente speciale pentru a crea atmosfera dorită și, implicit, calitatea fotografiilor va fi mai bună. Surprinderea autenticității este ceva ce ține de măiestria fotografului, deci nu te teme că alegerea unei ședințe foto în studio va fi artificială. Tot voi sunteți, tot aceleași sentimente vor fi transpuse în fotografii. De asemenea, un alt element esențial este lumina, care diferă complet față de orice alt tip de fotografie. O lumină bine controlată poate să creeze o atmosferă confortabilă și să scoată în evidență toate caracteristicile micuțului care vor rămâne în memoria părinților timp de mulți ani.

Recuzita

Probabil că ai văzut multe fotografii cu nou-născuți, înfășurați în diferite materiale (wrap-uri, textile, bentițe), așezați pe o anume păturică sau cu o anumită căciuliță pe cap. Acestea sunt niște elemente nelipsite din fotografiile de nou-născuți, deoarece ele contribuie la acea atmosferă pe care ne dorim să o transmitem prin fotografii. La studioul nostru, ele sunt confecționate din materiale organice și pot crea o imagine jucăușă, gingașă și inocentă – chiar așa ne dorim să fie și micuțul tău. 

Viața

Fotografiile suprind clipe de viață. Momentele în care părinții îl țin pe cel mic, protectivi, la pieptul lor, felul în care micuțul se încadrează perfect în mâinile lor sau extraordinara asemănare a bebelușului cu fratele sau sora mai mari sunt niște scenarii decupate din viața familiei care ajută la surprinderea poveștii lor. Este foarte important ca fotografiile newborn să surprindă și mediul în care micuțul crește și devine om. Iar treaba fotografului este să se asigure că acest lucru este transmis în profunzimea sa.

Astfel, ca fotograf, este foarte important să ai ochii larg deschiși pentru a surprinde cele mai profunde elemente din viața micuțului tău model. Iar ca părinte, este foarte important să găsești acel fotograf care surprinde emoția așa cum îți dorești tu. Te invităm să vezi cum facem noi acest lucru.

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×