Ziua internațională a copilului, un crâmpei de fericire sub soare

Senini ca cerul, zburdalnici, curajoși și plini de iubire, copiii sunt inspirația noastră de zi cu zi. Ei ne întorc universul pe dos și ne țin ancorați în lumea poveștilor nemuritoare. Ne transformă în cei mai buni tovarăși de joacă, cele mai iscusite bucătărese, cei mai blânzi dascăli și cei mai îndrăgiți povestitori. Fără ei, nu ar mai crește flori și vise mărețe din noi.

Pentru toate aceste daruri și infinita bucurie pe care ne-o aduc, pe 1 iunie celebrăm Ziua internațională a copilului. Și chiar dacă ne aflăm într-o perioadă delicată, sunt atâtea moduri prin care le putem arăta copiilor dragostea și prețuirea în această zi specială – o îmbrățișare, prăjitura lor preferată, o fotografie de familie sau pur și simplu câteva ore de joacă și dezmierdări.

ziua internationala a copilului

1 iunie, o zi dedicată copiilor de pretutindeni

Fiecare părinte știe că un copil este prilej de sărbătoare în fiecare zi. Însă, Ziua internațională a copilului a intrat în istorie în anul 1925. În acest an s-a organizat Conferința Mondială pentru bunăstarea copiilor, eveniment la care s-au reunit reprezentanți din 54 de state, la Geneva. Aceștia au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului, oferind prioritate protecției drepturilor și vieții copiilor.

Trei decenii mai târziu, UNICEF recomanda statelor să dedice o zi pentru a sărbători copilul în mod oficial. O parte din țări au ales data de 1 iunie pentru a marca această zi importantă, în timp ce altele au stabilit date diferite. Astfel, 1 iunie este motiv de bucurie, distracție și voie bună pentru milioane de părinți și copii din întreaga lume.

ziua copilului

Copilăria, un regat al sufletelor veșnic tinere

Pentru mine, 1 iunie este despre copii și părinți laolaltă. Este ziua în care îmi amintesc cu nostalgie de clipele copilăriei și retrăiesc amintirile alături de copilul meu.

Copilăria îmi bate în fiecare zi la ușă datorită pasiunii mele – fotografia de nou-născut. În preajma bebelușilor, lumea este mereu uimitoare, fantastică și plină de armonie. În ei văd trecutul, prezentul și viitorul.

Așadar, poartă-ți copilăria cu mândrie si vei fi mereu tânăr.

Iar dacă nu te-ai gândit la un moment special pentru Ziua internațională a copilului, te invit să păstrezi fiecare amintire în fotografii. Chiar dacă nu ai putut programa din timp o sesiune foto, nu trebuie să te îngrijorezi. Niciodată nu este târziu să dai naștere unor amintiri noi. Eu te aștept cu drag.

La multi ani, copilărie!

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×