Despre mentoring în fotografia de nou-născut – Un pas spre evoluție

Să construiești o carieră în fotografia de nou-născut poate fi o experiență unică, dar totodată copleșitoare. De la lumină, posing, tehnici de înfășat, setările aparatului, până la editare și marketing, sunt atâtea aspecte tehnice și artistice ale fotografiei de nou-născut pe care trebuie să le stăpânești.

Însă călătoria ta nu trebuie să fie solitară. De ce să repeți toate acele greșeli pe care le-au făcut și alți fotografi la începutul carierei lor? Să fii ghidat de către un mentor este un pas firesc spre evoluție. Acesta te ajută să eviți cele mai comune greșeli, să te conectezi la o comunitate dinamică și creativă, dar și să devii un membru care contribuie la succesul acestei ramuri fotografice.

De aceea, în acest articol am decis să scriu despre mentoring în fotografia de nou-născut, despre cât de importante sunt cunoștințele și experiența unui fotograf profesionist, indiferent de nivelul la care te afli. Mereu este ceva ce poți face mai bine, mereu ai ceva nou de învățat.

fotografie de nou-nascuti

Artistul nu înseamnă nimic fără talent, dar talentul nu înseamnă nimic fără muncă.

Emile Zola

Întotdeauna am privit fotografia ca pe o călătorie fără sfârșit, o explorare continuă a talentului artistic și fotografic. Consider că este important să muncești cu adevărat pentru ceea ce-ți dorești, căci talentul nu este suficient pentru a reuși. Acesta este talentul: o nestemată care trebuie șlefuită până când îi descoperi adevărata frumusețe. Așadar, primul sfat pe care îl ofer cursanților mei este acela de a investi în educație și de a munci constant. Este cea mai sigură cale spre succes. Și cea mai scurtă.

Care este rolul unui mentor?

Fotografii newborn profesioniști consolidează industria în ansamblu și contribuie la promovarea integrității profesionale, precum și a excelenței în fotografie. De asemenea, aceștia pregătesc următoarele generații de fotografi și încurajează progresul artistic. Astfel, mentorii nu doar că îndrumă pașii celor aflați la început de drum, ci și promovează și duc mai departe arta fotografiei de nou-născut.

Înainte de a găsi un fotograf de la care să înveți, este important să înțelegi ce poate face acesta pentru tine, dar mai ales ce nu va face un mentor pentru tine.

Astfel, un mentor este …

  • Un fotograf dornic să predea și să facă schimb de cunoștințe.
  • Un fotograf consacrat în nișa din care face parte.
  • Un critic sincer, al cărui obiectiv este succesul cursanților săi.
mentoring in fotografia de nou-născut

Cum îți alegi mentorul?

Pentru a avea o relație de succes cu un mentor, este important să ajungi la persoana potrivită. Fii sincer cu privire la așteptările tale și asigură-te că mentorul spre care îți îndrepți atenția răspunde cerințelor tale. Dacă nu ești sigur de obiectivele tale, răspunde la următoarele întrebări și conturează-ți un plan pornind de la răspunsurile acestora.

  • Ce speri să obții din acest program de mentoring?
  • Care sunt punctele tale forte? Care sunt aspectele pe care dorești să le îmbunătățești?
  • Cât de des vei dori îndrumări de la mentorul tău?
  • Ai nevoie de ajutor și pentru promovarea și gestionarea afacerii tale? (marketing, comunicarea cu clienții, date financiare, prețuri etc.)
  • Cum preferi să colaborați – cursuri online sau organizate la studio?

Pe măsură ce discutați aceste chestiuni, ar trebui să devină din ce în ce mai clar dacă așteptările tale corespund cu ceea ce îți poate oferi mentorul pe care l-ai ales.

mentoring fotografie nou-născuți

Cum să valorifici la maxim o sesiune de mentoring?

Una dintre cele mai bune modalități de a beneficia pe deplin de programul de mentoring este să fii deschis și receptiv. Acceptă feedback-ul primit și pune-l în practică. Dacă nu ești de acord cu anumite observații sau critici, nu este nevoie să devii defensiv. Amintește-ți că scopul tău este să înveți și să evoluezi. Acceptă sfaturile primite, pune întrebări pentru clarificare și mergi mai departe. Mai târziu vei aprecia onestitatea de care a dat dovadă cel care te-a ghidat.

În cazul în care simți că nu te potrivești prea bine cu fotograful ales ca mentor, cel mai bine este să pui capăt colaborării. Munca și timpul tău sunt prea importante pentru a rămâne blocat în această etapă. Caută un alt fotograf care să te ajute să crești profesional și să-ți construiești cariera la care ai visat.

Așadar, cred cu tărie că o sesiune de mentoring în fotografia de nou-născut te poate ajuta să devii un artist și un fotograf valoros. Un fotograf nu încetează niciodată să învețe, iar asta este una dintre cele mai importante lecții pe care le vei învăța.

Si desigur, reține că rezultatele frumoase apar atunci când relația cu mentorul tău este tratată cu grijă, onestitate și sensibilitate.

Tu ce părere ai despre mentoring? Ai avut nevoie de sprijin în cariera ta? Mi-ar plăcea să îmi povestești despre experiența ta mai jos, într-un comentariu.

Distribuie:

Articole similare