Cum te pregătești pentru ședința foto a bebelușului – Sfaturi pentru părinți

În spatele imaginilor perfecte cu nou-născuți se află întotdeauna un fotograf care știe că pe lângă pasiune și răbdare, o ședință foto de succes se bazează pe o bună comunicare cu părinții. Copleșiți de magia primelor zile de viață ale bebelușului, aceștia au nevoie de un fotograf care să le câștige încrederea încă de la prima interacțiune.

Un zâmbet sincer, o privire caldă și câteva încurajări – de atât este nevoie pentru a începe o ședință foto newborn. Pentru că înainte de fotograf sunt mamă, înțeleg toate întrebările care te frământă, motiv pentru care îți propun o serie de recomandări utile.  

 5 sfaturi pentru pregătirea ședinței foto a bebelușului

1. Hai să ne cunoaștem înainte să se nască cel mic.

Pentru că primele zile din viața copilului sunt pline de emoție, iar lipsa odihnei își va spune cuvântul, mi-ar plăcea să ne întâlnim înainte de venirea micuțului pe lume. Astfel, ne vom cunoaște mai bine și vom stabili principalele detalii ale ședinței, pentru a fi siguri că experiența va fi de neuitat pentru toată lumea. Cu acest prilej, vei cunoaște și studioul în care vom crea amintiri memorabile.

2. Primele 6-12 zile de viață ale bebelușului sunt ideale pentru fotografiat.

Din experiența de până acum, te pot asigura că aceasta este cea mai potrivită perioadă pentru a stabili o ședință foto. La vârsta aceasta, bebelușii dorm mult și adânc, sunt mereu somnoroși și stau în mod natural ghemuiți, ceea ce ajută fotograful la surprinderea cadrelor dorite. După 14 zile, micuții sunt mai greu de liniștit și fotografiat, deoarece simt prezența sau absența mamei, sunt agitați din cauza colicilor și pot îngreuna misiunea fotografului.

Prin urmare, bebelușul trebuie să fie pregătit pentru prima sa experiență cu aparatul de fotografiat, iar sincronizarea este foarte importantă de această dată.

3. Dedică întreaga zi ședinței foto.

Fotografia de nou-născuți este un proces laborios, astfel că va trebui să te înarmezi cu multă răbdare și entuziasm, întrucât vom sta împreună până la 2-4 ore. Și pentru că bebelușii sunt mai fericiți în prima parte a zilei, vom programa ședința spre dimineață.

4. Un bebeluș curat și hrănit este un bebeluș fericit.

Cum pregătești bebelușul pentru prima sa întâlnire cu un fotograf profesionist? Pentru a ne asigura că ședința va fi cât mai plăcută, ar fi bine ca bebelușul să nu doarmă înainte de a veni în studio. De asemenea, micuțul trebuie să fie hrănit, schimbat și îmbrăcat cât mai lejer pentru a nu rămâne urme de la hăinuțe pe piele.

Atunci când doarme profund, bebelușul poate fi manevrat în siguranță și fotografiat pe burtică, pe spate, pe-o parte și în multe alte poziții la care vom lucra împreună. Pe parcursul ședinței vom hrăni și schimba copilul împreună, vom lua pauze și ne vom bucura de fiecare moment al întâlnirii noastre.

5. Relaxează-te!

Să te relaxezi este cel mai bun lucru pe care îl poți face atât pentru bebeluș, cât și pentru mine. Deoarece sunt atât de mici și sensibili, bebelușii mai plâng și pot fi agitați în timpul sesiunii de fotografie. Pentru a nu le transmite emoțiile tale, relaxează-te și bucură-te de fiecare moment în familie, de fiecare poză și trăire. Eu voi fi alături de tine și bebeluș, astfel că îți promit o experiență de neuitat.

Pregătirea ședinței foto a bebelușului face parte din procesul artistic de fotografiere a nou-născuților și este o etapă frumoasă din viața celor care devin părinți. Pentru mine, este foarte important ca părinții bebelușului să se simtă confortabil, să se implice în crearea scenariilor și să comunice deschis pe toată durata întâlnirii.

Așadar, te invit să descoperi magia unui nou început alături de fotograful pe care îl simți cel mai aproape de sufletul tău.

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×