Workshop fotografie newborn la Barsinghausen. Un cadou de suflet

Fotografia e mai mult decât imagine. Este o artă pentru care te dedici ani de-a rândul și tot sufletul tău vibrează prin fiecare culoare. Atunci când fotografiezi, o parte din tine rămâne întipărită prin lentila aparatului. Dar atunci când fotografiezi nou-născuți, toate trăirile tale contribuie la un tablou care grăiește de la sine.

Ceea ce m-a atras încă de la început a fost posibilitatea de a lucra cu modele care nu se sfiesc îmi a oferi cele mai sincere zâmbete. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât astfel, am putut oferi amintiri cât pentru o viață pentru părinții care acum redescoperă tainele începuturilor.

Dar cel mai frumos lucru este faptul că din ce în ce mai mulți fotografi se apropie de această ramură și pe fiecare zi caută modalități de a se perfecționa și de a concretiza talentul cu care au fost înzestrați. Astfel, am primit un cadou de suflet chiar de ziua copilului, când am susținut un workshop în Barsinghausen, în Germania.    

Alături de mine au fost oameni minunați, extrem de pasionați și cărora țin să le mulțumesc. Ne-am bucurat împreună de o zi încărcată de energie și zâmbete la tot pasul. Am făcut numeroase activități menite să înțeleagă fiecare aspect legat de fotografie de nou-născuți. De la alegerea recuzitei, aparaturii și luminii, cu toții sorbeau cu nesaț fiecare minut al discuțiilor. Am ales să le fac o prezentare cât mai detaliată și am utilizat în sesiunea noastră atât lumina de studio, cât și cea naturală insistând pe diferențe, avantaje, dar și dezavantaje.

De fiecare dată, aceste workshopuri mă încarcă de energie și pozitivism. Atunci când sfaturile mele ajung la persoane care le vor pune în aplicare și care se dedică acestei arte, primesc în dar încrederea lucrului bine făcut, dar și dorința de a continua.

Nu aș putea vreodată să exprim în cuvinte fericirea care mă încearcă la fiecare sesiune foto, atunci când observi inocența ce se citește pe chipul modelului. Fiecare bebeluș are o poveste unică, iar provocarea noastră rămâne în a o spune cât mai frumos. O imagine face cât o mie de cuvinte, iar eu vreau să o transform într-o experiență memorabilă. Sentimentul de împlinire pe care îl am valorează mai mult decât orice altceva și îmi dă puterea de a merge mai departe și de a împărtăși cunoștințele mele.

Vreau să mulțumesc gazdei noastre, Ewa Sobierajski, dar și tuturor celor care au luat parte la acest workshop. Sunteți minunați și vă doresc mult succes în activitatea care se anunță foarte promițătoare!

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×