Jurnal de workshop în martie: Workshop fotografie newborn

Începutul lunii martie nu a semănat deloc cu un început de primăvară. După ce au luptat cu nămeții și au înfruntat (și confruntat!) drumuri închise, câteva fotografe extrem de talentate au reușit să ajungă la București, la workshop-urile pe care le-am susținut împreună cu Amalia, pe 2 și 5 martie.

M-am bucurat nespus să văd atâta interes, din toate colțurile țării, pentru workshop-ul „Newborn as art”. Asta îmi confirmă faptul că, în nișa pe care ne-am ales-o – aceea a fotografiei newborn, au loc doar fotografi care își doresc să evolueze constant și împărtășesc celorlalți din experiența lor. Mă umple de fericire când văd că munca mea este apreciată peste tot în țară și să văd cursantele noastre atât de interesate de fiecare tehnică pe care le-o arătam.

Workshop Martie

Jurnal din 2 martie

Am primit cu căldură 9 fotografe la workshop-ul din 2 martie, în studioul meu. Cu ajutorul minunatelor noastre modele, Maria de 9 zile și Eva, de 7 zile, am reușit să creăm o atmosferă relaxantă și favorabilă transmiterii de informații. Fetele noastre cursante au reușit foarte ușor să ne intre în suflet, iar discuția a mers de la sine.

Am pornit discuțiile cu fetele de la pregătirea ședinței foto și a recuzitei, după care ne-am îndreptat atenția asupra luminii naturale și a celei de studio. Am vorbit despre workflow, le-am povestit mult fetelor despre siguranța nou-născutului, dar și despre importanța promovării și a marketing-ului pentru un fotograf newborn. Workshop-ul s-a terminat (deși nu ne-am fi dorit să se mai termine!) cu partea de editare și discuții libere. Noi am încercat să răspundem fetelor la toate întrebările, în funcție de nevoile și interesele lor. Sperăm că am și reușit să facem asta!

Amalia le-a vorbit fetelor despre posturile pe beanbag și despre eficientizarea workflow-ului. Partea mea a fost rezervată pentru posturile în propsuri și tehnicile de înfășat. Cel mai mult, fetelor le-au plăcut posturile „the bucket”, „potato sack” și „froggy pose”.

Workshop martie Newborn as art

Cursantele noastre sunt niște fotografe extraordinare. Noi le-am cunoscut, am lucrat cu ele și putem să spunem cu toată inima că sunt pregătite să lucreze cu nou-născuții. Pe lângă talent, au și cunoștințele necesare și responsabilitatea de a avea grija de un bebeluș. Puteți apela la ele cu toată încrederea:

București

– Edith Frîncu – Photo by Edith

– Claudia Iancu – Amintirea din cutie

– Florentina Anchievici – Florentina Anchevici

Alba Iulia

– Cristina Szabados – Cristina Szabados Photography

Huși

– Elisa Marian – Moments by Elisa Marian

Ploiești

–  Luciana Ungureanu – Luciana Ungureanu Photography

Constanța

– Mădălina Roșiu – Fotograf de nou-născuți

Sibiu

– Prie Elena – fotografiedebebelusi.ro

Cluj-Napoca

– Cristina Roșu – RED photography

Jurnal din 5 martie

Workshop-ul din data de 5 martie le-a găsit în studioul meu pe alte opt fotografe extraordinar de talentate. Alături de modelele Simon de 14 zile, Eva de 14 zile, Daian de 13 zile și Iris, de 4 zile, care a venit la noi direct din maternitate, am reușit să le prezentăm și fetelor din această grupă secretele și tehnicile noastre de lucru.

M-am bucurat foarte mult să văd sclipirile din ochii fetelor când le prezentam câte o poziție pentru micuți sau le povesteam despre lumini. Pentru unele dintre ele informațiile erau deja cunoscute, altele auzeau pentru prima dată de anumite concepte, însă energia a fost incredibilă din partea tuturor – erau tare entuziasmate și calde! Iar această energie ne-au transmis-o și nouă, ceea ce a făcut ca timpul să treacă mult prea repede.

Dacă aveți un nou-născut sau doriți să faceți cadou cuiva o ședință foto newborn, noi vi le recomandăm cu toată inima pe fotografele noastre cursante! După ce am văzut cu câtă grijă comunică ele cu micuțul model, cât de mult le interesează detaliile și ce energie răspândesc în jurul lor, noi ne-am lăsa oricând bebelușii pe mâinile lor talentate:

București

– Diana Damalan – Diana Damalan Photo

– Alina Liane Ion – Lilebuba Photography

– Daniela Rădulescu – Daniela Radulescu Photography

Constanța

– Anca Firulescu – Anca Firulescu Photography

– Alina Vasiliev –  Make a memory

Cluj-Napoca

– Simona Mureșan – Simona Muresan Photography

Iași

– Cătălina Zaharia – Pic me

Oradea

– Narcisa Tripa – Baby by Oscarfoto

Pentru mine, este foarte important să învăț lucruri noi, ca să pot deveni cât mai bună pentru clienții mei și micile mele modele. Mă bucură atât de mult să văd că și colegii mei, fotografi de newborn, au aceeași viziune și-și doresc să împărtășească ce știu și să se perfecționeze încontinuu! Suntem recunoscătoare fetelor pentru încrederea pe care au avut-o în noi și pentru că și ele ne-au dat ocazia să învățăm de la ele.

Mă bucur că fetele vor face parte din comunitatea fotografilor newborn pe care am reușit să o creăm și online – un grup de oameni pasionați, strânși laolaltă, care își doresc același lucru: să reușească să capteze, într-o fotografie, frumusețea primelor zile din viața unei familii. Ținem legătura, într-un grup de Facebook, cu toate cursantele care au participat la workshop-urile noastre și care vor participa în continuare la programele pe care le creăm. Aici, ne împărtășim secretele, astfel încât să devenim mai buni cu toții, să ne clădim împreună unii pe ceilalți.

Cum au resimțit fetele timpul petrecut cu noi?

 Nu putem decât să le lăsăm pe ele să spună:

Pentru că iubesc ceea ce fac și imi prețuiesc clienții, sunt tot timpul în căutare de informații noi care să mă ajute să evoluez și să surprind cu fotografiile mele. Cu ocazia ultimului workshop la care am participat, am avut oportunitatea să studiez noi abordări de posing, fotografiere, siguranță și relaxare a noului născut de la două colege experimentate și apreciate atât în România cât și în străinătate, Daniela Ursache și Amalia Lupuț. A fost o experiență minunată care m-a umplut de entuziasm și de dorința de a pune cât mai repede în practică tot ce am învățat și vă aștept cu drag în studioul meu! – Alina Vasiliev

Consider că fiecare fotograf are datoria de a se perfecționa și evolua, așa ca luna Martie a început cu emoție pentru mine, emoția de a participa alături de colegele mele la workshopul de fotografie organizat de Daniela Ursache – Newborn Photographer și Amalialphotography. Am avut ocazia să aflu noi tehnici de liniștire a bebelușului, siguranță și posing, pe care le consider extrem de utile. A fost o experiență minunată și o zi plină în care am avut ocazia să fotografiez 4 suflețele dragi. – Anca Firulescu

Saptamâna aceasta începe cu multe cunoștințe noi și dorința de a mă întrece pe mine însămi în fiecare zi. De unde atâta elan încă de luni dimineața? Ei bine, mulțumirile merg către două persoane minunate, atât ca fotografi, dar mai ales ca oameni: Daniela și Amalia. Vineri am participat la workshopul lor despre fotografia de nou-născut „Newborn as art” și am învățat foarte multe lucruri despre ceea ce stă în spatele unei fotografii reușite, de la lumină și poziționare, până la accesorii și tehnici de liniștire a bebelușului. – Claudia Iancu

Ieri a fost o zi deosebită, despre persoane minunate, despre prietene cu preocupări și activități comune, despre o atmosferă extraordinară și despre fotografia de nou-născut, desigur! Am participat la workshopul „Newborn as Art” organizat de mult îndrăgitele Daniela Ursache – Newborn Photographer și Amalialphotography. Modele ne-au fost două frumoase bebeline de doar 7 și 9 zile. Am aflat informații atât de valoroase despre cum să poziționezi în maximă siguranță nou-născutul, atât pe beanbag cât și în props-uri, în poziții avizate și cât mai confortabile. Dragelor, a fost minunat cu voi, ați fost de nota 10+! – Elisa Marian

A fost o zi la care încă mă gândesc. Multă informație între prietene pe care parcă le știam de-o viață. M-am uitat pe aparat și zic: „wow, dar astea sunt fotografiile Danielei și totuși sunt la mine în aparat!”. Abia aștept ziua de luni să văd dacă reușesc să am așa cadre faine în aparat după ce voi înfășa singură puiul de om. Plec la botez, dar ma gândesc la raw-urile de pe card de ieri. – Luciana Ungureanu

Fetelor, mulțumiri pentru ce sunteți și ceea ce vedeți! Și eu am învățat, la rândul meu, multe lucruri de la niște fotografi extraordinari. Dacă vreți să învățați mai multe despre fotografia newborn, fiți pregătiți, pentru că planurile mele de viitor includ cuvântul mentoring și îi vizează pe cei pasionați de acest domeniu!

Distribuie:

Articole similare

Shopping cart
×